Over VlaanderenOnderneemt.be

VlaanderenOnderneemt.be: overheidsinformatie voor ondernemers bijeengebracht in één portaal

Wat moet u doen om een eigen zaak op te starten? Voor welke subsidies en steunmaatregelen komt u in aanmerking? Waar kan u terecht als u personeel wil aanwerven? Welke vergunningen heeft u nodig voor een uitbreiding van uw pand? Waar kan u terecht voor verkeersbelastingen? Welke begeleidingstrajecten bestaan er voor groeiende ondernemingen? Hoe kan u energie-efficiënter ondernemen?

Voor een antwoord op al deze vragen en nog veel meer, kan u als ondernemer voortaan terecht op één portaal: VlaanderenOnderneemt.be. U vindt er eerstelijns- en wegwijsinformatie van de Vlaamse overheid die u nodig heeft om te ondernemen. Al de puzzelstukken, die voorheen verspreid zaten over de verschillende agentschappen en diensten, worden nu netjes bijeengebracht op één plaats. Zo krijgt u meer tijd om te doen wat u écht wil: ondernemen.

Interactiviteit

Naast de informatie op uw maat, zal VlaanderenOnderneemt.be in de toekomst ook enkele interactieve diensten aanbieden. Zo zal 'Mijn Portaal' u de mogelijkheid geven om subsidies en premies aan te vragen en belastingen in te dienen. Ook zal u uw aanvragen voor erkenningen en vergunningen via deze weg kunnen indienen en zal u de status van uw dossiers bij de Vlaamse overheid kunnen opvolgen.

Nu al kan u - indien uw onderneming geregistreerd is - via de link naar de ondernemingsfoto uw subsidiedossiers bij Agentschap Innoveren & Ondernemen en FIT (Flanders Investment & Trade) gemakkelijk opvolgen.

VlaanderenOnderneemt.be, uw kortste weg naar de Vlaamse overheid.

Verbeter samen met ons VlaanderenOnderneemt.be

Om VlaanderenOnderneemt.be in de toekomst nog verder af te stemmen op uw noden en verwachtingen willen wij uw reacties en verwachtingen leren kennen. Wat is goed en wat kan beter? Wat ontbreekt er of wat had u graag anders gezien? Denk met ons mee en verbeter samen met ons VlaanderenOnderneemt.be. Laat ons hier uw mening weten!

VlaanderenOnderneemt.be is een officiële website van de Vlaamse overheid voor ondernemers. De website werd gerealiseerd in het kader van Vlaanderen in Actie en het Meerjarenprogramma ‘Slagkrachtige Overheid’. Aan dit project hebben alle agentschappen en departementen met dienstverlening aan ondernemers meegewerkt.